23 Mayıs 2021 Pazar

Facebook hesabını Google'dan gizlemek ya da göstermek

Sponsorlu Bağlantılar

Google'da görünür olmak bazen sorun bazen avantajdır. Kimi gizlenmek kimi görünmek ister. Konu içerisinde bahsedeceğimiz ayar sadece Google ile sınırlı değildir. Yandex, bing, yahoo ve diğer arama motorlarını da etkileyecektir bu ayar. Facebook hesabınızın Google'da görünmesini mi istiyorsunuz yoksa gizlenmesini mi? Her ikisi için de bu ayarın nerede yapıldığına bakalım. Android tabanlı Facebook uygulamasında şu adımlar izlenebilir:

Sağ üst köşede üç çizgili hamburger menüye, ardından ayarlar ve gizlilik altında ayarlar'a dokunuruz.


Gizlilik başlığı altında Gizlilik Ayarları'na dokunuruz. 


İnsanlar seni nasıl bulabilir ve seninle nasıl iletişim kurabilir? başlığının en altında "Facebook'un dışındaki arama motorlarının, profiline bağlantı vermesini istiyor musun?" şeklinde soruya cevap vermek için buraya dokunuyoruz. 




Aşağıdaki görselde olduğu gibi "facebook'un dışındaki arama motorlarının, profiline bağlantı vermesine izin ver" karşısı işaretliyse eğer Google başta olmak üzere tüm arama motorlarında isminiz çıkabilir. Facebook hesabım google'da çıksın diyenler görseldeki gibi yapmalılar ayarlarını. 


Facebook hesabım Google'da çıkmasın, gizlensin diyenler ise bu işareti tersine çevirebilir yani kapatabilirler. Bu sayede hem Google'da hem diğer arama motorlarında çıkmamanız gerekir. 

Uygulama yerine facebook.com üzerinden giriş yapanlar; ayarlar ve gizlilik/ayarlar/gizlilik sıralamasını takip edip "İnsanlar Seni Nasıl Bulabilir ve Seninle Nasıl İletişim Kurabilir?" başlığı altında aynı ayara ulaşabilirler. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica