24 Mayıs 2021 Pazartesi

Kumandanın çalışıp çalışmadığı kamera ile nasıl test edilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Bazen elektronik aletlerimiz çalışmaz olur. Bozuldu mu, pili mi bitti anlamak zor olur. Kumanda için de böyle bir durum söz konusudur. Kumandanın çalışmasında bir sorun olup olmadığını kamerayla test edebiliyoruz. Kamerası olan bir cihazın (örneğin akıllı telefon) kamerasını açıyoruz ve herhangi bir fotoğraf ya da video çekimi yapmadan o şekilde bekliyoruz. Kumandanın tuşlarına basıp kameraya tutuyoruz. 




Bir yandan izliyoruz tepkiyi. Yukarıdaki görselde görmüş olduğunuz kumanda ışığını normalde çıplak gözle göremiyorduk. Fakat kameraya tutunca görebildik. Bu şekilde televizyon, led ya da diğer kumandaları kameraya tutup kumanda tuşlarına basıp sinyal olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu şekilde pilin çalışıp çalışmadığı da teyit edilmiş olur. Fakat bu sinyale rağmen kumanda ile cihaz arasında bağlantı kurulamayabilir, bu durumda işin ehline danışmak gerekebilir. 

Sponsorlu Bağlantılar

2 yorum:

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica