14 Mayıs 2021 Cuma

Adres çubuğunda kullanılan arama motorunu değiştirmek

Sponsorlu Bağlantılar

Bilindiği üzere tarayıcıda url bölümüne (adres çubuğu) bir şeyler yazıp direkt arama motoru sonuçlarına yönlendiriliyoruz. Eğer yönlendirilen arama motorunu benimsemiyorsak bunu değiştirebiliriz. Öncelikle Google Chrome üzerinden anlatalım. 

Google Chrome adres çubuğu arama motorunu değiştirme

Bilgisayarda ve telefonda ayarlar bölümüne aynı şekilde gidin. Sağ üstte yer alan üç nokta simgesine dokunup ayarlar deyin. 


Ayarlar içerisinde yer alan arama motoru menüsüne tıklayın/dokunun. 


Aşağıdaki görsel bilgisayar için olsa da telefonda da aynı seçenekler bulunmaktadır. 



Google Chrome Google ürünü olduğuna göre doğal olarak ilk seçenek olarak Google görünmektedir. Fakat Chrome bu konuda katı davranmıyor. Google'ı sevmiyorsan bunlardan birini de seçebilirsin diyor. Yandex, Yahoo gibi seçeneklerden bize uygun olanı seçiyoruz ve işlem bu kadar. Eğer Yandex seçerseniz bundan böyle Chrome arama çubuğuna yazdıklarınız Yandex'te aranır. Bunu istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Firefox'ta adres çubuğu arama motoru değiştirme

Sağ üstte üç çizgili menüye ve ardından seçenekler'e tıklayın. "arama" menüsüne girin. 


Eğer daha önce değiştirmediyseniz muhtemelen varsayılan arama motoru yandex seçilidir. Tıklayıp seçenekler arasında istediğinizi seçebilirsiniz. 

Samsung internet tarayıcısı için ayarlar şu şekildedir:

Sağ altta üç çizgili menüye ve ardından ayarlar'a dokunun. "Arama motoru" menüsüne girin ve tarayıcıyı değiştirin. 

Opera içinse ayarlar anlamına gelen dişli çark simgesine dokunun. Arama motoru menüsünü bulun ve değiştirin.

Görüldüğü gibi hemen hemen her tarayıcıda mantık aynı. Ayarlar - seçenekler menüsü bulunur ve "arama/arama motoru" menüsüne tıklanır. Bu şekilde seçenekler arasında yer alan arama motorları seçilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica