1 Mayıs 2021 Cumartesi

Twitter şifresini unutma durumunda ne yapmalı?

Sponsorlu Bağlantılar

Eğer uzun süre Twitter'dan çıkış yapmadan kullanım yaptıysanız bir süre sonra şifrenizi unutabilirsiniz. Şayet şifrenizi değiştirmek isterseniz de kullandığınız şifrenizi yazmanız gerekir. Peki hatırlamıyorsanız ne yapabilirsiniz? Böylesi bir durumda parola sıfırlama işlemleri gerçekleştirmeniz gerekir. Gerek Twitter.com üzerinden gerekse uygulama üzerinden girildiğinde şifre yazılan bölümün hemen altında "şifreni mi unuttun" yazısına dokunun. 


Sonraki ekranda e-posta, telefon, kullanıcı adlarından herhangi birini yazmanız istenmektedir. Hangi maili vermiştim? diye endişeleniyorsanız merak etmeyin. Kullanıcı adınızı tam olarak yazıp "arama" diyebilirsiniz.


Kullanıcı adınızı doğru yazmanız durumunda sonraki ekranda mail ya da telefonunuz sansürlü olarak gösterilecektir. 




Sansürlü olarak gösterilen cep telefonu ya da mail doğru ise sonraki diyerek işleme devam edin. Biz deneme olarak mail adresine gelmesini istedik. Eğer cep telefonunuz tanımlıysa cep telefonunuza gelen kod ile de şifre sıfırlama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 




Bundan sonra mail adresine gidip Twitter'dan gelen "şifre sıfırlama isteği" mailini açmamız gerekmektedir. Bu maili alamazsanız e-postanızın spam bölümünü ya da sosyal gibi bölümlerini kontrol ediniz. Maile gelen gelen kodu "kodunu gir" bölümüne girip onayla dediğimizde şifre sıfırlama ekranı gelecektir. 


Unutmayacağımız bir şifreyi giriyor ve hemen altında şifreni bir kez daha gir bölümüne aynı şifreyi yazıp "şifreyi sıfırla" diyoruz. Sonraki ekranda Twitter neden parola değiştirdiğimizi soruyor. Herhangi bir şeyi işaretleyip "gönder" diyoruz ve böylelikle unuttuğumuz Twitter şifresini sıfırlayarak yeni şifreye sahip oluyoruz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica