23 Nisan 2021 Cuma

Facebook'ta kişi engelleme nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

 Facebook'ta en sık uygulanan ayarlardan biri facebook hesabı engellemedir. İnsanlar neden birbirlerini engelliyorlar? Bunun bir çok nedeni var: Sevgiliden ayrılmak, akrabalardan gizlenmek, kaçmak, nefret ettiği kişiden uzak durmayı istemek vs. Herkesin bu konuda çeşitli düşüncesi olabilir. 


Peki nasıl yapılır bu facebookta kişi engelleme olayı? Hemen anlatıma geçelim. Engellemek istediğimiz kişi listemizde olsun ya da olmasın, o kişinin profiline tıklar/dokunuruz. 



Profilinin hemen altında yer alan Mesaj bölümünün yanında üç nokta simgesine dokunuruz. "Engelle" seçeneği çıkacaktır. Engelle dediğimizde Facebook karşımıza bir uyarı çıkaracaktır.


Bu uyarıda Facebook'ta arkadaş engellemenin doğal sonuçları bildirilmektedir. Bir kişiyi engelleyince ne olur sorusunun cevapları buradadır. Uyarıyı okuyup anladıktan sonra "onayla" diyor ve kişiyi engellemiş oluyoruz. Eğer bu kişi bize rahatsızlık verdiyse engellemeden önce "destek al veya profili şikâyet et" diyerek nedeninizi belirtip şikâyet edebilirsiniz. 

Yanlış bir işlem yapar ya da bu işlemi geri almak isterseniz bu durumda facebookta kişi engeli kaldırma ayarı yapmanız gerekir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica