25 Mart 2021 Perşembe

WhatsApp Web ile ilgili merak edilenler

Sponsorlu Bağlantılar

Bilgisayarda whatsapp kullanımını mümkün kılan whatsapp web ile ilgili çokça merak edilen konuları burada derlemeye çalışacağız. İsterseniz soru cevap şeklinde başlayalım.

1-) Birinin Web Whatsapp'ıma girdiğini nasıl anlarım? Takip ediliyor muyum?

Öncelikle Whatsapp web hesabınıza girilmesi için kişinin telefonunuza ulaşıyor olması lazım. Sizin telefonunuzla başka birinin cihazındaki web whatsapp sayfasında karekod okutulmuşsa, oturum kapadılmadığı sürece hesabınıza girebilir. Bunu anlamak için Whatsapp hesabınızda sağ üstte üç nokta simgesine, sonra da whatsapp web e tıklayın. "Cihaz durumu" başlığı altında açık oturumlar görüntülenecektir. Eğer burada size ait olmayan bir oturum görürseniz, biri siz farkına varmadan karekod okuma işlemi yapıp web whatsapptan hesabınıza girmiş olabilir. Telefonunuzu güvenmediğiniz ellere teslim etmeyiniz. Görünen oturuma tıklayıp çıkış işlemi yapabilirsiniz.

2-) Whatsapp web telefon uzaktayken çalışır mı?

Evet, telefonunuz uzaktayken de oturum açıksa eğer çalışmaya devam eder. 

3-) Telefonumda internet bağlantısı yoksa ya da internet çekmeyen bir yere girersem web whatsapp oturumum açık kalır mı?

Hayır. Web Whatsapp oturumunun açık kalabilmesi için, telefonunuzda internet bağlantısı olması gerekir. Yani o an telefondan da whatsapp kullanabiliyor olmanız gerekir.

4-) Whatsapp Web açık olduğunu nasıl anlarız?

Birinci sorunun cevabında bahsettiğimiz gibi ilgili ayarlardan web whatsapp oturumunun açık olup olmadığını anlayabilirsiniz.

5-) Web Whatsapp oturumum açık görünüyor ama ben açmadım, bu nasıl olur?

Muhtemelen telefonunuzu son kurcalayan kişilerden biri telefonunuzun whatsapp web bölümüne girip kendi telefonundaki ya da cihazındaki karekodu okuttu. Şüpheli oturum görürseniz derhal kapatın.

6-) Whatsapp web açık kaldı ne yapmalıyım?

Eğer başkasına ait bir cihazda web whatsapp açtıysanız, çıkarken oturumu kapatmanız gerekir. Sürekli oturumu açık tut seçeneğini seçerek girdiyseniz özellikle, kesinlikle çıkış yapmanız gerekir. Çünkü bu durumda ilgili bilgisayarı açan biri sadece web whatsapp sayfasını açtığı gibi direkt sizin whatsapp ekranınızla karşı karşıya kalır. Eğer kişi iyi niyetliyse oturumu tarayıcıdan kapatabilir. Siz her halükarda yukarıda bahsettiğimiz gibi telefonunuzdan da oturumu hemen kapatabilirsiniz. Bu durumda o an hemen web whatsapp oturumu sonlanır ve o kişi bundan sonra whatsapp oturumunuzu görüntüleyemez.

7-) Oturumum açık kaldı, başkalarının mesajlarımı okuyup okumadığını nasıl anlarım?

Eğer telefonunuzda siz açmadığınız halde okunmuş mesajlarınız varsa, bu mesajları web whatsapp oturumunun açık kaldığı yerden okunduğunu söyleyebiliriz. Telefonunuzda geçmiş mesajların hepsi sizde okundu şeklindeyse eğer, o mesajların okunup okunmadığını anlayamazsınız. Sadece siz açmadığınız halde açılmış gibi görünen mesajlar varsa başkasının okuduğunu söyleyebilirz.

8-) Whatsapp Web açık kalma süresi ne kadardır?

Bunun cevabını şöyle verelim: Eğer girişte oturumu açık tut işaretli değilse, tarayıcıyı kapatmanız bile oturumu kapatmaya yeter. Ama oturumu açık tut seçildiyse, bilgisayarı kapatıp açıp web whatsapp sitesine girdiğinizde dahi, karekod okumaya gerek kalmadan direkt whatsapp hesabına girmiş olacaksınız. Süreyi belirleyen oturumu açık tut seçeneğinin işaretli olup olmamasıdır. 


Bunlar dışında web whatsapp ile ilgili sorumak istediklerinizi yorum bölümünde bizlerle paylaşın. 

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica