9 Mart 2021 Salı

Turkcell geçmiş arama kayıtları nasıl görüntülenir?

Sponsorlu Bağlantılar

Diğer Gsm operatörlerinde olduğu gibi, Turkcell'de de geçmiş konuşma detaylarına ulaşılabilir. Müşteri hizmetleri, internet sitesi ya da Dijital Operatör ile Turkcell geçmişe dönük kullanım detaylarına erişebilirsiniz. 

Turkcell.com.tr kullanarak arama geçmişi nasıl öğrenilir?

Cep dokümanı ayrıntıları için öncelikle turkcell.com.tr sitesine giriyoruz. Sağ üst köşedeki simgeye tıklıyor ve ardından Hızlı Giriş ya da Turkcell Şifre ile Giriş seçeneklerinden biriyle Turkcell online işlemler sitesine giriş yapıyoruz. 



Eğer şifreniz yoksa Hızlı Giriş seçeneğiyle numaranızı yazıp sms gelmesini sağlayabilir ve ardından giriş yapabilirsiniz. Sonrasında yine sağ üst köşede turuncu dikdörtgen içine aldığımız simgeye tıklayın ve solda beliren kalan kullanımlarım, faturalarım, tl işlemlerim yazılı kısımda "tl işlemlerim" yazısına tıklayın. Solda belirecek menülerden "geri" yazısına tıklıyoruz.


Ardından yine bu menüye benzer bir menü göreceğiz.



İşte burada bize lazım olan geçmiş arama kayıtlarımızı gösterecek olan Kullanım Detaylarını gördük. Tıklıyoruz. Kullanım Detayı yazısına tıkladıktan sonra bizi şöyle bir ekran karşılayacak.


Burada yazılı olan numaraya kod göndereceğini bildiriyor bizlere Turkcell. Vazgeç dersek detaylara ulaşamayız. Arama geçmişine ulaşmak için Doğrulama Kodu Gönder diyerek telefonumuza sms bekleyeceğiz. Gelen kodu doğru bir şekilde girdiğimizde arama görüşme geçmiş kayıtlarını görebileceğiz. İnternet, sms ve arama ücretlerimizin süreleri ve karşılarında ücretleri yazacaktır. Hangi tarihte ne işlem yaptığımızı ve bunların tl tutarını görebilirsiniz bu ekrandan. Biraz aşağıya inip PDF formatında görüntüle diyerek kayıtları daha düzenli inceleyebilirsiniz. Ayrıca yukarıda Mart, Şubat... gibi ay seçenekleri de mevcut. Geçmiş aramaları buradan görüntüleyebilirsiniz. 

Telefon kayıtlarını sildim, buradan aradığım numaraya ulaşabilir miyim derseniz, kısmen evet kısmen hayır. Muhtemelen aradığınız numarayı burada göreceksiniz ama sansürlü şekilde. Görüşme detaylarında da gördüğünüz gibi numaralar sansürlü bir şekilde verilmiştir. Bu numaraları internette görünür kılmanın bir yolu yok şimdilik. Müşteri hizmetleri arayarak numara sansürleri kaldırılması talep edilebilir, bir sonuç alınıp alınmayacağı konusunda bir kesinlik yok.

Dijital Operatör uygulaması ile geçmiş arama kayıtlarına nasıl ulaşılır?

Öncelikle Dijital Operatör uygulamasına bilgilerinizle giriş yapınız. Ardından alttaki menülerden "işlemler"e tıklayın. Sonrasında TL Bilgilerim yazısına tıklayın ve açılan TL durumum bölümünden "Detay" butonuna tıklayın. 






Telefonunuza gelen sms'i girin ve ardından görüşme detaylarına ulaşın. Burada Mart 2021, Şubat 2021 gibi seçenekleri göreceksiniz. Eğer sadece konuşma kayıtlarına ulaşmak istiyorsanız, "tümü" yazan bölüme tıklayın ve "konuşma" seçeneğine dokunun. Böylelikle geçmiş arama dökümanınıza ulaşabileceksiniz.

Müşteri hizmetleri ile detaylı doküman nasıl alınır?

Bunun için 0532 numaralı Turkcell müşteri hizmetlerini aramanız ve hattın yasal sahibi olarak gerekli bilgileri verdikten sonra detaylı arama geçmişi talep ettiğinizi belirtmeniz gerekmektedir. Doküman posta yoluyla talep edilebileceği gibi mail yoluyla da talep edilebilir. 

Tüm bu hizmetleri alırken telefonunuza kullanım detaylarını incelediniz şeklinde sms gelir. 


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica