9 Mart 2021 Salı

Chrome arama çubuğundaki karekod ne işe yarar? Nasıl Kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Google Chrome arama çubuğunda, yani web site linklerinin yazılı olduğu sırada minik bir kare görünmektedir. Bu girmiş olduğunuz siteleri karekoda çeviren minik bir uygulama. Uygulamanın mantığı oldukça basit. Nasıl çalışır bakalım. Örneğin sitemizde bulunan e-devlet e kayıt ol konusundayken, karekod simgesine tıklıyoruz. Ekrandaki gibi bir alan açılacak. Hemen altında ise sayfanın linki görünecek. Sağ alt köşede ise indir seçeneği mevcut. Girmiş olduğumuz sayfanın karekodu aşağıda gördüğünüz şekildedir. Üzerinde bir oynama yapmanıza gerek bulunmamaktadır. 



Telefonunuzun karekod okuyucusuyla ekranı okuttuğunuzda, telefonunuz direkt e devlet e nasıl üye olunur sayfasına yönlenecek. Eğer bu sayfa sizin için önemliyse, indir seçeneğiyle resmi bilgisayarınızda saklayabilir ve istediğiniz zaman cihazınızın qr karekod okuyucusuyla sayfaya girebilirsiniz. Google Chrome kullanarak, istediğiniz sitenin sayfanın karekodunu oluşturabilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. 


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica