11 Mart 2021 Perşembe

Pili çıkmayan donmuş telefonu kapatıp açma

Sponsorlu Bağlantılar

Bazı teknolojik cihazlar çeşitli sebeplerden donar ve bu arızayı gidermenin en iyi yolu genellikle yeniden başlatmaktır. Yeniden başlatmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz cihazların başında telefon ve bilgisayar gelir. Donmuş bir bilgisayarı genellikle power düğmesiyle resetleyebiliyoruz. Telefonu da aynı şekilde güç düğmesiyle kapatıp yeniden açabiliyoruz. Peki ama açma kapama düğmesi çalışmıyorsa, o da donduysa ve tamamen donuk bir cihazla karşı karşıyaysak ne yapabiliriz? Bu durumda pili söküp yeniden takmak işe yarayabilir. Ne var ki Samsung ve diğer birçok telefonun bataryası sök tak şeklinde değil, uzun uğraşlar sonucu çıkmakta ve hatta işin ehline bırakılması gereken işler bunlar. 

Eğer siz de telefon dondu ne yapmalıyım diyorsanız, bu durumda genellikle tuş kombinasyonu ile donan telefonu yeniden başlatmak mümkündür. En çok işe yarayan tuş kombinasyonu şöyledir: Güç düğmesi ve ses kısma düğmesine aynı anda basılır ve 10 saniye kadar beklenir. Birçok cihaz bu işlem sonucunda yeniden başlamaktadır. Eğer cihazınızda başka problemler oluşuyorsa, root menüsü gibi yerler açılıyorsa ve durumdan anlamıyorsanız işi ehline teslim etmenizde fayda vardır. 

Güç düğmesi ve Ses kısma düğmesine aynı anda basıp 10 saniye beklemek, birçok Samsung modelinde geçerli bir yöntemdir. Eğer işe yaramazsa telefonunuzun modelini yazarak google'da uygun kombinasyonu bulmanız gerekebilir. 

Pili çıkmayan donan telefonu açtıktan sonra, telefonun donmasına sebep olanın ne olduğunu bulmaya çalışın ki tekrar bu sorunla karşılaşmayın. Genellikle son yüklenen uygulamalar buna sebebiyet vermektedir. Kimi zaman depolamanın artık yetersiz gelmesi de telefon donmasına sebep olabilmektedir. Sorunun kökenine inebilirseniz tekrar bu sorunu yaşamayabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica