10 Şubat 2014 Pazartesi

Hastane kontrol için randevu almaya gerek var mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Hastanelerde muayene sonrasında kontrole gidilir bilirsiniz. Eğer muayenenizin üzerinden 10 gün geçmediyse kontrol için merkezi hekim randevu sisteminden randevu almadan hastaneye gidip danışmadan fiş alabilirsiniz. Şayet muayenenizin üzerinden 10 günden fazla bir süre geçtiyse bu durumda yeni bir randevu almanız gerekir.

Buradaki 10 gün süresini açıklığa kavuşturmak gerekir. 10 gün içinde tekrar giderseniz hem kontrol fişi alabilirsiniz hem de doktorunuz size ilaç yazabilir. Ama 10 günden sonra giderseniz ve randevu almazsanız kapıda bekleyen hastalardan sonra fırsat bulup doktora görünebilirsiniz belki ve doktorunuz kontrol fişiniz olmadan tahlillerinize bakabilir isterse. Tabi sonrasında size ilaç yazamayacak. Çünkü fişsiz kontrole gittiniz ve ilaç yazılması için girişinizin olması gerekir. Giriş için de yeni bir randevu gerekir.

Not: Konu 2014 yılına aittir ve hastanelerde bazen farklı uygulamalar olabilmektedir. Son bilgilere göre bazı bölümlerde 10 gün geçmemiş olmasına rağmen kontrol için ayrıca randevu almak gerektiği belirtilmiştir. Normal randevunuza giderken sekreterden kontrol için randevu almaya gerek olup olmadığını sormanızda, bunun kaç gün geçerli olduğunu öğrenmenizde fayda var.

Güncellenen Konu: Mexc referans kodu

Sponsorlu Bağlantılar

7 yorum:

  1. Merhaba doktor bana ameliyat sonrasinda 10 gunluk rapor ve 10. Gun sonrasinda konrtol yazdi randevu almam gerekir mi?

    YanıtlaSil
  2. Kan testi icin randevu almak gereklimi

    YanıtlaSil
  3. Ben haydarpaşa numunede kan testi yaptirdım. Doktor 10 gün içinde sonuçları göstermek için gelmemi söyledi. Fakat 10 gün içinde randavu alamadım. Hastaneye randavusuz gitsem sorun yaşarmıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doktor 10 gün diyebilir. Lakin siz 10 gün dolmadan 8 yada 9. gün kontrole gidebiliyorsunuz. 10 günü geçerse randevu almanı şart. Yoksa bakmıyolar.

      Sil
    2. Bunda aşırı bir yanlışlık var ben özel hastane de ameliyat oldum kontrol e geldim zaman aşımı olduğu için tekrar kayıt ve para istediler benden kaynaklı değil ki bu zaman aşımı doktor üç hafta sonra kontrol e gel dedi ve iki dakika zamanı ni alacak aynı muayene parasını istiyor lar buna herkesin karşı çıkması gerek bence

      Sil
  4. KBB on gün içinde kontrole gelecen randevu almak gerekiyomu teşekkür

    YanıtlaSil
  5. Merhaba iki ay önce doktora gittim kontrol verdi sperm testi istedi sonucu randevu alamadan gosterebilirmiyim randevu alamadım

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica