22 Mart 2014 Cumartesi

Sim kartın pin kodunun unutulması ve puk kodu öğrenme

Sponsorlu Bağlantılar

Bir süre kullanılmayan telefonlarda pin kodunun unutulduğu bir gerçektir. Pin kodu unutulduğu zaman ise birkaç alternatif bulunmaktadır. Pin kodu üç sefer yanlış girildiğinde PUK kodunun devreye girdiğini biliyorsunuz. Puk kodunu girerseniz pin kodunuzu sıfırlayıp yeni pin kodu girebilirsiniz. PUK kodu hattınızın verildiği kartın üzerinde yazılıdır. Eğer puk kodunu bilmiyorsanız bu konuda size gsm operatörünüz yardımcı olabileceği gibi hattınızın sitesinden online işlemler bölümü de yardımcı olacaktır size.

Turkcell hattınızın pinini unuttunu ve puk kodunu öğrenmek istiyorsanız Turkcell sitesinden bilgilerinizi girerek puk kodunuzu öğrenebilirsiniz. Ya da 532'yi arayarak puk kodu öğrenip pin kodunuzu sıfırlayabilirsiniz.

Avea hattı kullanıyorsanız puk kodu öğrenmek için hattınızın sitesinden online işlemler menüsünü kullanabilirsiniz ya da 550'yi arayarak bu bilgiyi elde edebilirsiniz.

Vodafone içinse yine online işlemlerden puk kodu öğrenilebilir ya da 542 aranarak bu bilgi temin edilebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

  1. avea'da online işlemler menüsünde maalesef puk kodu öğrenmeyle ilgili bir detay yok kurcaladım kurcaladım bulamadım.

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica