3 Mart 2014 Pazartesi

Cep telefonu arama ve mesaj geçmişi kayıtlarına nasıl bakılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Faturalı ve faturasız cep telefonu hattı kullanıcılarının en doğal hakkıdır konuşma detaylarına ulaşmak. Herkes telefonuyla kaç dakika görüşüp karşılığında kaç tl gittiğini, kaç mesaja karşılık ne kadar kontör ödendiğini, çeşitli hizmetlerden dolayı meydana gelen kesintilerin ne olduğunu öğrenme hakkına sahiptir. Madem böyle bir hak var, kişiye düşen hat detaylarına (cep döküm) ulaşmak, görüşmelerin, hizmetlerin ne ifade ettiğini öğrenmektir. Aşağıda her bir hat için internetten görüşme detaylarına ulaşmanın yolu anlatılmıştır.

Turkcell hat özeti

http://www.turkcell.com.tr/ adresine giriş yapıp sağ üstten girişin üzerine gelip mouseu bekletin. Karşınıza gelen ekrandan telefon numaranızı ve şifrenizi yazın. Buradaki şifre Turkcell online merkezine girmek için kullanacağınız şifredir. Eğer şifrenizi bilmiyorsanız "sifre" yazıp 2222'ye yollayın. Sisteme giriş yaptığınızda  hesabım menüsüne sonra da TL işlemlerime tıklayın. Soldaki seçeneklerden kullanım detayına tıklayın.



Açılacak olan kullanım detayında Mart 2014, Nisan 2014 ya da sisteme giriş yaptığınız ay ne ise o ay görüntülenecektir. O bölüme tıklayarak istediğiniz ayı seçtikten sonra aşağıda Turkcell görüşme detayı bilgilerinizi göreceksiniz. "Daha fazla görüntüle" seçeneğine tıklayarak mesaj/tarifeden dolayı hangi tarihte hangi saatte sizden ücret tahsil edildiğini görebilirsiniz.

Türk Telekom görüşme detayı

https://www.turktelekom.com.tr/ sitesinin sağ üst köşesinden online işlemlere tıklayıp açılan ekrandan cep telefonu numaranızı ve Turk Tekeom online giriş şifrenizi yazın. Eğer Turk telekom online şifrenizi bilmiyorsanız *952# yazıp arama tuşuna basın ve Türk Telekom online şifrenizi öğrenin. Sisteme giriş yaptıktan sonra hesabınızdan çağrı detaylarınızı öğrenebilirsiniz.

Vodafone görüşme detayı

http://www.vodafone.com.tr adresine girin ve sağ üstte online self servise giriş bölümüne tıklayıp cep telefon numaranızı ve online şifrenizi girin. Eğer şifrenizi bilmiyorsanız telefonunuzun mesaj bölümüne girip "S" yazın ve gönderilene "7000" yazıp mesajınızı gönderin. Şifreniz kısa sürede gelecektir. Sisteme giriş yaptığınızda görüşme detaylarına ulaşabileceksiniz.



Son olarak; bu sistemlerden mesaj içeriklerine ve ses kayıtlarına ulaşamazsınız. Hangi saatte nereye mesaj atıldığını, hangi numaranın arandığını, konuşma sürelerini, üyesi olduğunuz tarifeleri ve tarifelerden kesilen ücretleri vs. görebilirsiniz.


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili soruları buradan sorabilir veya konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Yorumlarınızda nazik olmaya özen gösteriniz. Eğer "adsız" olarak görünmek istemiyorsanız yorumlama biçiminden size uygun olanı işaretleyip hesaplarınızla yorum yapabilirsiniz. Yorum yazdıktan sonra "yayınla" deyin, yorumunuz en kısa sürede moderatör tarafından kontrol edilip yayınlanacaktır.

Yandex.Metrica